Rímska pizza
Kategória: 
250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, malá konzerva šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferoniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, trochu vegety, mleté čierne korenie, soľ.

Rímska pizza - príprava

    Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno.
    Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko opražíme.
    Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým nevznikne hustá omáčka.
    Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky.
    Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať.
    Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme.
    Cesto vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady.
    Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 až 20 minút.
Top