Novosadské kocky
Kategória:
Korpus:
6 vajec,
140 g cukor,
šťava z 1 citróna,
140 g vlašské orechy.
Plnka:
250 g maslo alebo margarín,
3 na tvrdo uvarené žĺtky,
200 g práškového cukru,
140 g orechov,
100 g podrvené sušienky,
1 lyžice mlieka.
Ľadová poleva:
120 g bielej čokoládovej polevy,
4 lyžice oleja
Novosadské kocky - príprava
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna, orechy, pridáme sneh a ručne opatrne premiešame.
Dáme na vymastený plech a pečieme pri 150°C 30 minút.
Po vychladnutí prekrojíme na dve časti.
Na plnku vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme prepasírované uvarené žĺtky, potom pridáme orechy, sušienky a mlieko.
Dobre vymiešame a natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom a zaťažíme, aby bol povrch rovný a hladký.
Nakoniec polejeme bielou polevou.
Podobné recepty
Kategória:
Korpus:
6 vajec,
140 g cukor,
šťava z 1 citróna,
140 g vlašské orechy.
Plnka:
250 g maslo alebo margarín,
3 na tvrdo uvarené žĺtky,
200 g práškového cukru,
140 g orechov,
100 g podrvené sušienky,
1 lyžice mlieka.
Ľadová poleva:
120 g bielej čokoládovej polevy,
4 lyžice oleja
Novosadské kocky - príprava
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna, orechy, pridáme sneh a ručne opatrne premiešame.
Dáme na vymastený plech a pečieme pri 150°C 30 minút.
Po vychladnutí prekrojíme na dve časti.
Na plnku vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme prepasírované uvarené žĺtky, potom pridáme orechy, sušienky a mlieko.
Dobre vymiešame a natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom a zaťažíme, aby bol povrch rovný a hladký.
Nakoniec polejeme bielou polevou.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna, orechy, pridáme sneh a ručne opatrne premiešame.
Dáme na vymastený plech a pečieme pri 150°C 30 minút.
Po vychladnutí prekrojíme na dve časti.
Na plnku vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme prepasírované uvarené žĺtky, potom pridáme orechy, sušienky a mlieko.
Dobre vymiešame a natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom a zaťažíme, aby bol povrch rovný a hladký.
Nakoniec polejeme bielou polevou.