Novosadské kocky
Korpus: 6 vajec, 140 g cukor, šťava z 1 citróna, 140 g vlašské orechy. Plnka: 250 g maslo alebo margarín, 3 na tvrdo uvarené žĺtky, 200 g práškového cukru, 140 g orechov, 100 g podrvené sušienky, 1 lyžice mlieka. Ľadová poleva: 120 g bielej čokoládovej polevy, 4 lyžice oleja

Novosadské kocky - príprava

    Z bielkov vyšľaháme sneh.
    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme šťavu z jedného citróna, orechy, pridáme sneh a ručne opatrne premiešame.
    Dáme na vymastený plech a pečieme pri 150°C 30 minút.
    Po vychladnutí prekrojíme na dve časti.

    Na plnku vyšlaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme prepasírované uvarené žĺtky, potom pridáme orechy, sušienky a mlieko.
    Dobre vymiešame a natrieme na plát, prikryjeme druhým plátom a zaťažíme, aby bol povrch rovný a hladký.
    Nakoniec polejeme bielou polevou.
Top