Špagety s bolonskou omáčkou
Kategória: 
200 g špagiet, soľ, 1 lyžica oleja, 200 g bravčového mletého mäsa, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 450 g paradajok, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 lyžica smotany na šľahanie, mleté čierne korenie, štipka oregano, 100 g postrúhaného syra (parmezán alebo iný pikantný syr), bazalka

Špagety s bolonskou omáčkou - príprava

    Špagety vložíme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a varíme nie úplne domäkka (tzv. na skus).
    Scedíme, preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame. Na olivovom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, nadrobno pokrájanú mrkvu a za stáleho miešania opražíme.
    Osolíme, okoreníme mletým korením, pridáme paradajkový pretlak, podlejeme trochou vody a krátko podusíme. Paradajky vložíme do vriacej vody, prudko schladíme a ošúpeme.
    Pokrájame a vložíme k mäsu.
    Ochutíme oreganom a udusíme do mäkka.
    Omáčku zjemníme smotanou a podávame so špagetami, posypané syrom a bazalkou.
Top