Paradajková sója
Kategória: 

Paradajková sója - príprava

    Sójové rezance dáme do misky so soľou, korením (paprika, chilli, čierne korenie, provensálske korenie) a zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu nasiaknuť aby boli mäkké. Medzi tým si cibuľu nakrájame nadrobno a na masle (môže byť aj olej) osmažíme. Pridáme namočené sójové rezance (do hrnca ich dávame bez vody v ktorej sa močili). Podlejeme trochou vody, pridáme ešte trocha provensálskeho korenia a dusíme asi pol hodinu. Potom pridáme paradajkový pretlak, prípadne šťavu, ak máme môžme dať i čerstvé paradajky. Pridáme 1 kávovú lyžičku cukru, podľa chuti dosolíme, dokoreníme, a nastrúhame 5 strúčikov cesnaku priamo do hrnca. Ak sa nám zmes zdá príliš riedka, možno ju zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. Povaríme ešte 10-15 min. Podávame s ryžou.
Top