Zapečený ovčí syr
Kategória: 
6 vajec , 500 g ovčieho syra , 250 ml mlieka , 60 g masla , maslo na potretie a vymastenie formy , 500 g lístkového cesta , 80 g hladkej múky , na hrot noža mletého bieleho korenia , 1/2 lyžičky soli

Zapečený ovčí syr - príprava

    Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť.
    Čerstvý ovčí syr popučíme.
    Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného pomiešania povaríme asi 5 minút.
    Potom omáčku trocha osolíme, okoreníme a za občasného premiešania ju necháme vychladnúť.
    Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený ovčí syr.
    Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom.
    Aj formu s odnímateľným dnom vymastíme maslom, uložíme
    do nej jeden kruh cesta, natrieme ho tenkou vrstvou syra, prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme, až kým všetky kruhy cesta neuložíme
    do formy.
    Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi hodinu.
    Po upečení formu otvoríme, pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.
Top