Vyprážaný oštiepok
Kategória: 
oštiepok , 100 g strojovej šunky , vajce , 2 surové zemiaky ,100 ml svetlého piva , 200 g hladkej múky ,lyžičku mletého korenia , lyžičku mletej papriky , petržlenovú vňať na ozdobu

Vyprážaný oštiepok - príprava

    Oštiepok nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1/2 centimetra, každé mierne okoreníme a opaprikujeme z jednej strany.
    Medzi dve kolieska vložíme plátok šunky a obalíme hladkou múkou.
    Takto pomúčené vložíme do cestíčka, ktoré pripravíme
    z hladkej múky, vajca, nastrúhaných zemiakov a trošky svetlého piva.
    Obalené cestíčkom vyprážame na horúcom oleji z oboch strán. Vypražený oštiepok ozdobíme kúskom petržlenovej alebo zelerovej vňate.
Top