Muránske cestoviny
Kategória:
500 g cestovín ,
300 g plesňového syra typu Gorgonzola (Niva) ,
250 ml smotany ,
maslo ,
biele mleté korenie
Muránske cestoviny - príprava
Postavíme si vodu na cestoviny, keď začne vrieť, cestoviny do nej vsypeme, teplotu znížime a varíme podľa času udaného v návode na prípravu.
Maslo rozpustíme na teflónovej panvici.
Syr roztlačíme vidličkou a pri najnižšej teplote necháme rozpustiť na masle.
Do syrovo-maslovej hmoty prilejeme za stáleho miešania sladkú smotanu, zohrejeme, ale neprevárame.
Omáčku dochutíme bielym korením a rozdelíme na jednotlivé porcie cestovín.
Podobné recepty
Kategória:
500 g cestovín ,
300 g plesňového syra typu Gorgonzola (Niva) ,
250 ml smotany ,
maslo ,
biele mleté korenie
Muránske cestoviny - príprava
Postavíme si vodu na cestoviny, keď začne vrieť, cestoviny do nej vsypeme, teplotu znížime a varíme podľa času udaného v návode na prípravu.
Maslo rozpustíme na teflónovej panvici.
Syr roztlačíme vidličkou a pri najnižšej teplote necháme rozpustiť na masle.
Do syrovo-maslovej hmoty prilejeme za stáleho miešania sladkú smotanu, zohrejeme, ale neprevárame.
Omáčku dochutíme bielym korením a rozdelíme na jednotlivé porcie cestovín.
Maslo rozpustíme na teflónovej panvici.
Syr roztlačíme vidličkou a pri najnižšej teplote necháme rozpustiť na masle.
Do syrovo-maslovej hmoty prilejeme za stáleho miešania sladkú smotanu, zohrejeme, ale neprevárame.
Omáčku dochutíme bielym korením a rozdelíme na jednotlivé porcie cestovín.