Tvarohovo-jahodové guľky
Kategória:
500 g jahôd, 250 g tvarohu, 100 g strúhanky, 25 g múky, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 2 PL citrónovej šťavy
Tvarohovo-jahodové guľky - príprava
Zmiešame tvaroh, 50 g strúhanky, múku a 20 g krupicového cukru.
20 g masla vymiešame s 20 g práškového cukru.
Pridáme vajíčko a tvarohovú masu.
Ručne vymiesime vláčne cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Jahody umyjeme, 8 kusov odložíme, zvyšok rozmixujeme s citrónovou šťavou a zvyšnými 30 g práškového cukru.
Tvarohové cesto rozdelíme na 8 rovnako veľkých kúskov.
Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku.
Guľky vložíme do vriacej vody a necháme ich
asi 12 – 15 minút povariť.
Budú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
Zvyšných 30 g masla rozpustíme na panvici, dozlatista na ňom opečieme druhú polovicu strúhanky.
Odstavíme, osladíme zvyškom cukru.
Uvarené guľky potrieme trochou rozpusteného masla, obalíme ich v opraženej strúhanke a podávame s pripraveným jahodovým pyré.
Podobné recepty
Kategória:
500 g jahôd, 250 g tvarohu, 100 g strúhanky, 25 g múky, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 2 PL citrónovej šťavy
Tvarohovo-jahodové guľky - príprava
Zmiešame tvaroh, 50 g strúhanky, múku a 20 g krupicového cukru.
20 g masla vymiešame s 20 g práškového cukru.
Pridáme vajíčko a tvarohovú masu.
Ručne vymiesime vláčne cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Jahody umyjeme, 8 kusov odložíme, zvyšok rozmixujeme s citrónovou šťavou a zvyšnými 30 g práškového cukru.
Tvarohové cesto rozdelíme na 8 rovnako veľkých kúskov.
Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku.
Guľky vložíme do vriacej vody a necháme ich
asi 12 – 15 minút povariť.
Budú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
Zvyšných 30 g masla rozpustíme na panvici, dozlatista na ňom opečieme druhú polovicu strúhanky.
Odstavíme, osladíme zvyškom cukru.
Uvarené guľky potrieme trochou rozpusteného masla, obalíme ich v opraženej strúhanke a podávame s pripraveným jahodovým pyré.
20 g masla vymiešame s 20 g práškového cukru.
Pridáme vajíčko a tvarohovú masu.
Ručne vymiesime vláčne cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Jahody umyjeme, 8 kusov odložíme, zvyšok rozmixujeme s citrónovou šťavou a zvyšnými 30 g práškového cukru.
Tvarohové cesto rozdelíme na 8 rovnako veľkých kúskov.
Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku.
Guľky vložíme do vriacej vody a necháme ich
asi 12 – 15 minút povariť.
Budú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
Zvyšných 30 g masla rozpustíme na panvici, dozlatista na ňom opečieme druhú polovicu strúhanky.
Odstavíme, osladíme zvyškom cukru.
Uvarené guľky potrieme trochou rozpusteného masla, obalíme ich v opraženej strúhanke a podávame s pripraveným jahodovým pyré.