Tvarohovo-jahodové guľky
Kategória: 
500 g jahôd, 250 g tvarohu, 100 g strúhanky, 25 g múky, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 2 PL citrónovej šťavy

Tvarohovo-jahodové guľky - príprava

    Zmiešame tvaroh, 50 g strúhanky, múku a 20 g krupicového cukru.
    20 g masla vymiešame s 20 g práškového cukru.
    Pridáme vajíčko a tvarohovú masu.
    Ručne vymiesime vláčne cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
    Jahody umyjeme, 8 kusov odložíme, zvyšok rozmixujeme s citrónovou šťavou a zvyšnými 30 g práškového cukru.
    Tvarohové cesto rozdelíme na 8 rovnako veľkých kúskov.
    Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku.
    Guľky vložíme do vriacej vody a necháme ich
    asi 12 – 15 minút povariť.
    Budú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
    Zvyšných 30 g masla rozpustíme na panvici, dozlatista na ňom opečieme druhú polovicu strúhanky.
    Odstavíme, osladíme zvyškom cukru.
    Uvarené guľky potrieme trochou rozpusteného masla, obalíme ich v opraženej strúhanke a podávame s pripraveným jahodovým pyré.
Top