TRI JEDLÁ Z BAŽANTA
Na polievku: koreňová zelenina, cibuľa, čierne a nové korenie, soľ, vegeta, chrbát, kosti, krídla a koža z očisteného, vypitvaného a rozporciovaného bažanta. Na pečené stehná: stehná z bažanta, cesnak, údená alebo oravská slanina, korenie na divinu. Prsíčka: očistené prsia bez kože, čerstvé mleté biele korenie, citrónová šťava, olej, soľ.

TRI JEDLÁ Z BAŽANTA - príprava

    Bažantov (minimálne 2) očistíme, vypitveme a naporciujeme (prsíčka bez kože na tretie jedlo, stehná z kožou na druhé a všetko, čo zostane - aj s kožou - do polievky).

    Polievku varíme ako klasickú slepačiu s koreňovou zeleninou, môžeme podávať s rezancami.

    Stehná prešpikujeme cesnakom a obalíme slaninkou
    (môžeme aj priviazať) a dáme piecť, občas podlejeme. Pikantnú chuť zvýrazníme podlievaním čiernym pivom alebo červeným vínom.

    Prsíčka naložíme do oleja s bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme deň alebo viac dní odležať
    v chladničke, inak by boli veľmi suché.
    Osolíme tesne pred prípravou potom stačí rýchlo, podobne ako steaky, opiecť na teflónovej alebo liatinovej panvici.
Top