Morka pečená na bylinkách
Kategória:
celú morku, 180 ml olivového oleja, 15 g granulovaného cesnaku, 3 g sušenej bazalky, 0,7 g šalvie, 6 g soli, 1 g čierneho korenia, pol litru vody
Morka pečená na bylinkách - príprava
Predhrejte si rúru na približne 160 až 170 stupňov. Ak už máte očistenú morku, pripravte si veľkosťou vhodný pekáč s pokrievkou.
V menšej miske rozmiešajte olivový olej, cesnak, bazalku, šalviu, soľ a korenie. Pripravenou emulziou potrite celú morku. Na dno pekáča nalejte vodu, priklopte a nechajte piecť.
Morka sa pečie 3 až 3 1/2 hodiny. Nezabudnite, že je to pomerne veľký vták a vo vnútri tela by malo mäso mať pri pečení teplotu cez 80 stupňov.
Čas od času potrite zvyškom bylinkovej emulzie a podlejte, aby sa nám morka nepripiekla.
Po upečení morku vyberte z rúry a nechajte ju asi 20 až 30 minút prikrytú pokrievkou "odpočinúť", než ju začnete porciovať.
Ako prílohu v našom kraji najskôr zvolíte zemiaky. Ale môžete si dať i akúkoľvek najlepšie čerstvú zeleninu, zlé nie je ani pečivo.
Zo šesťkilovej morky bude určite 16 bežných porcií;
pre tých, ktorí sledujú správnu výživu môžeme dodať, že porcia má asi 600 kalórií
Podobné recepty
Kategória:
celú morku, 180 ml olivového oleja, 15 g granulovaného cesnaku, 3 g sušenej bazalky, 0,7 g šalvie, 6 g soli, 1 g čierneho korenia, pol litru vody
Morka pečená na bylinkách - príprava
Predhrejte si rúru na približne 160 až 170 stupňov. Ak už máte očistenú morku, pripravte si veľkosťou vhodný pekáč s pokrievkou.
V menšej miske rozmiešajte olivový olej, cesnak, bazalku, šalviu, soľ a korenie. Pripravenou emulziou potrite celú morku. Na dno pekáča nalejte vodu, priklopte a nechajte piecť.
Morka sa pečie 3 až 3 1/2 hodiny. Nezabudnite, že je to pomerne veľký vták a vo vnútri tela by malo mäso mať pri pečení teplotu cez 80 stupňov.
Čas od času potrite zvyškom bylinkovej emulzie a podlejte, aby sa nám morka nepripiekla.
Po upečení morku vyberte z rúry a nechajte ju asi 20 až 30 minút prikrytú pokrievkou "odpočinúť", než ju začnete porciovať.
Ako prílohu v našom kraji najskôr zvolíte zemiaky. Ale môžete si dať i akúkoľvek najlepšie čerstvú zeleninu, zlé nie je ani pečivo.
Zo šesťkilovej morky bude určite 16 bežných porcií;
pre tých, ktorí sledujú správnu výživu môžeme dodať, že porcia má asi 600 kalórií
V menšej miske rozmiešajte olivový olej, cesnak, bazalku, šalviu, soľ a korenie. Pripravenou emulziou potrite celú morku. Na dno pekáča nalejte vodu, priklopte a nechajte piecť.
Morka sa pečie 3 až 3 1/2 hodiny. Nezabudnite, že je to pomerne veľký vták a vo vnútri tela by malo mäso mať pri pečení teplotu cez 80 stupňov.
Čas od času potrite zvyškom bylinkovej emulzie a podlejte, aby sa nám morka nepripiekla.
Po upečení morku vyberte z rúry a nechajte ju asi 20 až 30 minút prikrytú pokrievkou "odpočinúť", než ju začnete porciovať.
Ako prílohu v našom kraji najskôr zvolíte zemiaky. Ale môžete si dať i akúkoľvek najlepšie čerstvú zeleninu, zlé nie je ani pečivo.
Zo šesťkilovej morky bude určite 16 bežných porcií;
pre tých, ktorí sledujú správnu výživu môžeme dodať, že porcia má asi 600 kalórií