Zapekané zemiaky s cibuľkou
Kategória: 
zemiaky, maslo, červená cibuľka, mlieko (cmar), kyslá kapusta, opražená údená slaninka

Zapekané zemiaky s cibuľkou - príprava

    Uvaríme si zemiaky. Počas ich varenia si na masle opražíme červenú cibuľku.
    Keď sú zemiaky uvarené, poptretláčame ich s mliekom, (výborný je aj cmar - treba vyskúšať) a s maslom, pridáme cibuľku.
    Polovicu hmoty dáme do vymastenej zapekacej misy, na ňu navrstvíme kyslú kapustu a posypeme opraženou slanikou, a ďalšiu vrstvu zemiakovej kaše, zasa zasypeme opraženou slaninkou.
    Pre jednotlivcov,ktorí nefandia slaninke postačí aj opražená cibuľka, tiež je to dobré a veľmi chutné.
    Takto prichystané a navrstvené zemiaky dáme do vyhriatej rúry na 200°C zapekať asi na 15 minút, potom znížime teplotu na 180°C a zapekáme ešte ďalších 20 minút.
    Vyberieme, rozdelíme na taniere.
Top