Tvarohový krémeš
22 dkg polohrubej múky, 10 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1/2 KL prášku do pečiva, 1 celé vajce, 1 žĺtok, Plnka: 75 dkg - 3 ks tučného tvarohu, 22 dkg práškového cukru, 3/4 l mlieka, 1,5 dcl oleja, 2 sáčky pudingu Zlatý klas, 2 sáčky vanílkového cukru, 4 žĺtky, 1 celé vajce, Čokoláda na zdobenie

Tvarohový krémeš - príprava

    Vypracujeme cesto a necháme ho stuhnúť v chladničke.
    Na vymastený plech s vyšším okrajom ho uložíme.
    Potom vylejeme vymixovanú tvarohovú plnku.
    Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 1/2 hodiny, potom vyberieme plech a na vrch dáme sneh so 4 bielkov vyšlahaných so 4 PL kryštálového cukru a sušíme ešte 10 minút,
    Za tepla nastrúhať čokoládu.
    Krájať až po vychladnutí.
Top