Slané košíčky z lineckého cesta
16 dkg hladkej múky, 8 dkg masla /Hera, Smetol/, 1 žĺtok, 2 PL vody, štipka soli

Slané košíčky z lineckého cesta - príprava

    Zmiesime na tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať cez noc. Natlačíme do formičiek košíčkov, upečieme a ešte teplé vyklopíme.
    Plníme rôznymi pomazánkami

    Základ pomazánky:
    Vymiešame viac druhov mäkkých /bambíno, lunex, delikates/ spolu s vetom alebo flórou, heliou. Zo základu robíme ďalšie pomazánky:

    Rybacia: Pomelieme šproty alebo sardinky, údenáča, pridáme cibuľu, horčicu, čierne korenie.

    Vajíčková: Uvarené vajcia pomelieme, pridáme karí korenie, horčicu soľ, cibuľu, papriku. Ak plníme polovice bielkov pomelieme len žĺtky.

    Mäsová: Zomelieme diétnu salámu, cibuľu, kečup, horčicu, čierne korenie.

    Cesnaková: Postrúhame syr Zlato, pretlačený cesnak, kelímok kyslej smotany, soľ, čierne korenie.

    Tvarohová: Tučný tvaroh, kyslá smotana, cibuľa, soľ, čierne korenie.

    Rokfortová: Pomletý rokfort, soľ, biele korenie, nadrobno posekané orechy.

    Pečeňová: Pečeňový salám a cibuľu pomlieť, pridať soľ, čierne korenie, horčicu.
Top