Slané košíčky z lineckého cesta
Kategória:
16 dkg hladkej múky,
8 dkg masla /Hera, Smetol/,
1 žĺtok,
2 PL vody,
štipka soli
Slané košíčky z lineckého cesta - príprava
Zmiesime na tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať cez noc. Natlačíme do formičiek košíčkov, upečieme a ešte teplé vyklopíme.
Plníme rôznymi pomazánkami
Základ pomazánky:
Vymiešame viac druhov mäkkých /bambíno, lunex, delikates/ spolu s vetom alebo flórou, heliou. Zo základu robíme ďalšie pomazánky:
Rybacia: Pomelieme šproty alebo sardinky, údenáča, pridáme cibuľu, horčicu, čierne korenie.
Vajíčková: Uvarené vajcia pomelieme, pridáme karí korenie, horčicu soľ, cibuľu, papriku. Ak plníme polovice bielkov pomelieme len žĺtky.
Mäsová: Zomelieme diétnu salámu, cibuľu, kečup, horčicu, čierne korenie.
Cesnaková: Postrúhame syr Zlato, pretlačený cesnak, kelímok kyslej smotany, soľ, čierne korenie.
Tvarohová: Tučný tvaroh, kyslá smotana, cibuľa, soľ, čierne korenie.
Rokfortová: Pomletý rokfort, soľ, biele korenie, nadrobno posekané orechy.
Pečeňová: Pečeňový salám a cibuľu pomlieť, pridať soľ, čierne korenie, horčicu.
Kategória:
16 dkg hladkej múky,
8 dkg masla /Hera, Smetol/,
1 žĺtok,
2 PL vody,
štipka soli
Slané košíčky z lineckého cesta - príprava
Zmiesime na tuhšie cesto, ktoré necháme odpočívať cez noc. Natlačíme do formičiek košíčkov, upečieme a ešte teplé vyklopíme.
Plníme rôznymi pomazánkami
Základ pomazánky:
Vymiešame viac druhov mäkkých /bambíno, lunex, delikates/ spolu s vetom alebo flórou, heliou. Zo základu robíme ďalšie pomazánky:
Rybacia: Pomelieme šproty alebo sardinky, údenáča, pridáme cibuľu, horčicu, čierne korenie.
Vajíčková: Uvarené vajcia pomelieme, pridáme karí korenie, horčicu soľ, cibuľu, papriku. Ak plníme polovice bielkov pomelieme len žĺtky.
Mäsová: Zomelieme diétnu salámu, cibuľu, kečup, horčicu, čierne korenie.
Cesnaková: Postrúhame syr Zlato, pretlačený cesnak, kelímok kyslej smotany, soľ, čierne korenie.
Tvarohová: Tučný tvaroh, kyslá smotana, cibuľa, soľ, čierne korenie.
Rokfortová: Pomletý rokfort, soľ, biele korenie, nadrobno posekané orechy.
Pečeňová: Pečeňový salám a cibuľu pomlieť, pridať soľ, čierne korenie, horčicu.
Plníme rôznymi pomazánkami
Základ pomazánky:
Vymiešame viac druhov mäkkých /bambíno, lunex, delikates/ spolu s vetom alebo flórou, heliou. Zo základu robíme ďalšie pomazánky:
Rybacia: Pomelieme šproty alebo sardinky, údenáča, pridáme cibuľu, horčicu, čierne korenie.
Vajíčková: Uvarené vajcia pomelieme, pridáme karí korenie, horčicu soľ, cibuľu, papriku. Ak plníme polovice bielkov pomelieme len žĺtky.
Mäsová: Zomelieme diétnu salámu, cibuľu, kečup, horčicu, čierne korenie.
Cesnaková: Postrúhame syr Zlato, pretlačený cesnak, kelímok kyslej smotany, soľ, čierne korenie.
Tvarohová: Tučný tvaroh, kyslá smotana, cibuľa, soľ, čierne korenie.
Rokfortová: Pomletý rokfort, soľ, biele korenie, nadrobno posekané orechy.
Pečeňová: Pečeňový salám a cibuľu pomlieť, pridať soľ, čierne korenie, horčicu.