Štrúdľové cesto
Kategória:
2 hrste hrubej múky,
1/2 l vlažnej vody,
1/2 KL soli - spracovať na vláčne cesto, rozdeliť na 2 bochníky a nechať stáť 1/2 hod.
Plnky:
Maková: - 15 dkg mletého maku, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká, škorica, 2-3 lyžice oleja.
Orechová: - 15 dkg mletých orechov, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká a 2-3 lyžice oleja.
Tvarohová: - 25 dkg tvarohu, 15 dkg kryšt. cukru, 10 dkg hrozienok, 2 PL oleja.
Štrúdľové cesto - príprava
Na stôl dať biely obrus, posypať hrubou múkou, rozvaľkať bochník a rozťahovať rukou.
Po vytiahnutí pokvapkať olejom, alebo roztopeným maslom a plniť.
Ako cesto môžeme použiť aj balíček lístkového cesta.
Podobné recepty
Kategória:
2 hrste hrubej múky,
1/2 l vlažnej vody,
1/2 KL soli - spracovať na vláčne cesto, rozdeliť na 2 bochníky a nechať stáť 1/2 hod.
Plnky:
Maková: - 15 dkg mletého maku, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká, škorica, 2-3 lyžice oleja.
Orechová: - 15 dkg mletých orechov, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká a 2-3 lyžice oleja.
Tvarohová: - 25 dkg tvarohu, 15 dkg kryšt. cukru, 10 dkg hrozienok, 2 PL oleja.
Štrúdľové cesto - príprava
Na stôl dať biely obrus, posypať hrubou múkou, rozvaľkať bochník a rozťahovať rukou.
Po vytiahnutí pokvapkať olejom, alebo roztopeným maslom a plniť.
Ako cesto môžeme použiť aj balíček lístkového cesta.
Po vytiahnutí pokvapkať olejom, alebo roztopeným maslom a plniť.
Ako cesto môžeme použiť aj balíček lístkového cesta.