Štrúdľové cesto
2 hrste hrubej múky, 1/2 l vlažnej vody, 1/2 KL soli - spracovať na vláčne cesto, rozdeliť na 2 bochníky a nechať stáť 1/2 hod. Plnky: Maková: - 15 dkg mletého maku, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká, škorica, 2-3 lyžice oleja. Orechová: - 15 dkg mletých orechov, 15 dkg kryšt. cukru, postrúhané jablká a 2-3 lyžice oleja. Tvarohová: - 25 dkg tvarohu, 15 dkg kryšt. cukru, 10 dkg hrozienok, 2 PL oleja.

Štrúdľové cesto - príprava

    Na stôl dať biely obrus, posypať hrubou múkou, rozvaľkať bochník a rozťahovať rukou.
    Po vytiahnutí pokvapkať olejom, alebo roztopeným maslom a plniť.

    Ako cesto môžeme použiť aj balíček lístkového cesta.
Top