Žĺtkové tyčinky
310 g masla , 310 g práškového cukru , 310 g vlašských orechov , 75 g hladkej múky , 75 g hrubej múky , 1 vanilínový cukor 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry , 7 bielkov, 7 žĺtkov , 280 g práškového cukru , 1 lyžica rumu nemusí byť

Žĺtkové tyčinky - príprava

    Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme vanilínový cukor, citrónovú kôru a pomleté vlašské orechy.
    Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame doň druhú polovicu práškového cukru.
    Sneh postupne zľahka zapracujeme spolu s múkou do maslovej zmesi.
    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre do ružova.
    Žĺtky spojíme s cukrom a rumom - nešľaháme, len asi 30 sekúnd miešame a polevu čo najrýchlejšie vylejeme na ešte horúce upečené cesto na plechu.
    Do hladka rozotrieme po celej ploche.
    Po vychladnutí koláč krájame na úhľadné, približne
    6 centimetrov dlhé.
    Nôž si namočíme v horúcej vode, poleva sa nebude lámať.
Top