Rybie filé na francúzsky spôsob
rybie filé,soľ, horčica, olej, na kolieska cibuľa, mletá červená paprika, provensálska zmes, šampiňóny, smotana,

Rybie filé na francúzsky spôsob - príprava

    Rybie filé naporcujeme na plátky, posolíme, potrieme horčicou.
    Do pekáča nalejeme olej, poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na to poukladáme plátky filé.
    Posypeme to mletou červenou paprikou, korením provensálska zmes, šampiňónmi pokrájanými na plátky, podlejeme trochou vody a dáme zapiecť na 20 minút do vyhriatej rúry.
    Medzitým rozšľaháme smotanu s trochou vody a s múkou.
    Po 20 minútach vyberieme pekáč z rúry, nalejeme doň smotanu a dáme ho späť ešte asi na 10 minút zapekať.
    Hotové filé podávame so zemiakmi s petržleňovou vňaťkou, alebo s pečenými zemiakmi, prípadne s hranolkami.

Podobné recepty

Top