Orechy pečené v ceste
Kategória:
polovičky väčších vlašských orechov Cesto: 170 g hladkej múky ,80 – 100 g masla, 40 g práškového cukru, 1 vajce Poleva: 100 g tmavej čokolády, 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli Na ozdobu: vyšľahanú smotanu, granátové jablko, lístky mäty
Orechy pečené v ceste - príprava
Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto.
Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky.
Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút.
Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť.
Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.
Kategória:
polovičky väčších vlašských orechov Cesto: 170 g hladkej múky ,80 – 100 g masla, 40 g práškového cukru, 1 vajce Poleva: 100 g tmavej čokolády, 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli Na ozdobu: vyšľahanú smotanu, granátové jablko, lístky mäty
Orechy pečené v ceste - príprava
Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto.
Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky.
Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút.
Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť.
Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.
Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky.
Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút.
Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť.
Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.