Orechy pečené v ceste
polovičky väčších vlašských orechov Cesto: 170 g hladkej múky ,80 – 100 g masla, 40 g práškového cukru, 1 vajce Poleva: 100 g tmavej čokolády, 100 g masla rozpusteného vo vodnom kúpeli Na ozdobu: vyšľahanú smotanu, granátové jablko, lístky mäty

Orechy pečené v ceste - príprava

    Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme hladké cesto, ktoré na 10 minút odložíme na chladné miesto.
    Potom cesto rozdelíme na menšie kúsky, z ktorých vytvarujeme malé placky.
    Do každej placky zabalíme polovičku vlašského orecha. Zabalený orech preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri miernej teplote 180 °C pečieme 15 – 20 minút.
    Vychladnuté orechy obalíme v čokoládovej poleve, ktorú necháme stuhnúť.
    Vrchnú časť orecha ozdobíme dotuha vyšľahanou smotanou, posypeme zrniečkami granátového jablka a pridáme lístky mäty.
Top