Sicílske hydinové mäso
Kategória: 
600 g kuracieho alebo morčacieho mäsa, soľ, štipka mletého ďumbieru (zázvoru), 1 cibuľa, olej, 300 g zemiakov, 1 lyžica posekaného kôpru, 300 g cukiny, 2 dl kyslej smotany

Sicílske hydinové mäso - príprava

    Hydinové mäso pokrájame na rezance, osolíme a prudko opražíme na troche oleja.
    Do olejom vymastenej zapekacej misy uložíme na kolieska pokrájané zemiaky, posypeme pokrájanou cibuľou, posekaným kôprom a osolíme.
    Na zemiaky rozložíme opečené mäso, ochutíme ďumbierom a naň rozložíme vrstvu očistenej a plátky pokrájanej cukiny. Všetko pokvapkáme olejom, kyslou smotanou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka.
Top