Bobky
Kategória:
bravčová krkovička, kúsok bôčika,cesnak, soľ,kmín,kúsok údeného masa, kyslá kapusta
Bobky - príprava
Bravčovú krkovičku, kúsok bôčika potrieme cesnakom utretým so soľou, posypeme kmínom a spoločne s kúskom údeného mäsa pečieme.
Podávame ako prílohou k jedlu "bobky v kapuste".
Kyslú kapustu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a cez deravý cedník vytlačíme zbytok vody.
Zo zemiakového cesta vyvaľkáme tenké valčeky, nakrájame
na malé kúsky a zavarujeme do osolené vriacej vody.
Varíme asi 5 minút, odkvapkané dáme do uvarenej suchej kapusty a premiešame s vypečenou šťavou z pečeného mäsa.
Kategória:
bravčová krkovička, kúsok bôčika,cesnak, soľ,kmín,kúsok údeného masa, kyslá kapusta
Bobky - príprava
Bravčovú krkovičku, kúsok bôčika potrieme cesnakom utretým so soľou, posypeme kmínom a spoločne s kúskom údeného mäsa pečieme.
Podávame ako prílohou k jedlu "bobky v kapuste".
Kyslú kapustu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a cez deravý cedník vytlačíme zbytok vody.
Zo zemiakového cesta vyvaľkáme tenké valčeky, nakrájame
na malé kúsky a zavarujeme do osolené vriacej vody.
Varíme asi 5 minút, odkvapkané dáme do uvarenej suchej kapusty a premiešame s vypečenou šťavou z pečeného mäsa.
Podávame ako prílohou k jedlu "bobky v kapuste".
Kyslú kapustu uvaríme vo vode domäkka, scedíme a cez deravý cedník vytlačíme zbytok vody.
Zo zemiakového cesta vyvaľkáme tenké valčeky, nakrájame
na malé kúsky a zavarujeme do osolené vriacej vody.
Varíme asi 5 minút, odkvapkané dáme do uvarenej suchej kapusty a premiešame s vypečenou šťavou z pečeného mäsa.