Pochúťka z BB keksov
2 balíčky BB keksov, 1 tvaroh, 1 Palmarin, 1 žĺtok, 200 g práškového cukru, 4 dl mlieka, 4 PL maizeny, 1 vanilkový cukor

Pochúťka z BB keksov - príprava

    Mlieko uvaríme s maizenou, osobitne vymiešame tvaroh
    s cukrom, so žĺtkom a s Palmarinom.
    Spojíme s vychladnutým krémom.
    Na plát alobalu rozložíme BB keksíky – vedľa seba 3-krát po 3 kusy (spolu 9), natrieme ich krémom, poukladáme
    prvé letné ovocie – jahody, odkôstkované čerešne alebo ríbezle (mimo sezóny použijeme kompót) a opäť natrieme krémom.
    Alobal opatrne zabalíme tak, aby z keksíkov a plnky vznikol trojuholník. V chladničke necháme stuhnúť.
    Tento ľahký, rýchly a osviežujúci zákusok môžeme mať pripravený pre nečakanú návštevu aj v mrazničke.
    Osvieži viac ako zmrzlina a nie je taký kalorický.
Top