Holuby na víne
* 4 holuby, * 200 g datlí, * 250 g hrubej krupice, * bobkový a tymianový list, * cibuľu - šalotku, * 10 cl portského vína, * 150 g masla, * lyžicu koriandrových zrniek a lyžicu lístkov, * dve lyžice oleja, * korenie, * soľ

Holuby na víne - príprava

    Holuby prudko opražíme zo všetkých strán na oleji, vyberieme a uložíme ich do tepla.
    Na oleji potom opražíme nadrobno nasekanú šalotku, pridáme bobkový list, zrnká koriandra, zalejeme vínom, osolíme
    a okoreníme, pridáme holuby a 30 minút pomaly dusíme.
    V slanej vode uvaríme krupicu, potom do nej po kúskoch vmiešame 50 g masla a lístky koriandra.
    Desať minút pred koncom dusenia pridáme k holubom datle. Holuby a datle vyberieme a prikryjeme ich alobalom.
    Šťavu necháme do polovice odpariťa prišľaháme do nej maslo. Na podávaciu misu položíme krupicu, na ňu holuby, obložíme datľami a pokvapkáme šťavou.
    Podávame horúce.
    Z uvedeného množstva pripravíme štyri porcie.
Top