Holuby na víne
Kategória:
* 4 holuby,
* 200 g datlí,
* 250 g hrubej krupice,
* bobkový a tymianový list,
* cibuľu - šalotku,
* 10 cl portského vína,
* 150 g masla,
* lyžicu koriandrových zrniek a lyžicu lístkov,
* dve lyžice oleja,
* korenie,
* soľ
Holuby na víne - príprava
Holuby prudko opražíme zo všetkých strán na oleji, vyberieme a uložíme ich do tepla.
Na oleji potom opražíme nadrobno nasekanú šalotku, pridáme bobkový list, zrnká koriandra, zalejeme vínom, osolíme
a okoreníme, pridáme holuby a 30 minút pomaly dusíme.
V slanej vode uvaríme krupicu, potom do nej po kúskoch vmiešame 50 g masla a lístky koriandra.
Desať minút pred koncom dusenia pridáme k holubom datle. Holuby a datle vyberieme a prikryjeme ich alobalom.
Šťavu necháme do polovice odpariťa prišľaháme do nej maslo. Na podávaciu misu položíme krupicu, na ňu holuby, obložíme datľami a pokvapkáme šťavou.
Podávame horúce.
Z uvedeného množstva pripravíme štyri porcie.
Podobné recepty
Kategória:
* 4 holuby,
* 200 g datlí,
* 250 g hrubej krupice,
* bobkový a tymianový list,
* cibuľu - šalotku,
* 10 cl portského vína,
* 150 g masla,
* lyžicu koriandrových zrniek a lyžicu lístkov,
* dve lyžice oleja,
* korenie,
* soľ
Holuby na víne - príprava
Holuby prudko opražíme zo všetkých strán na oleji, vyberieme a uložíme ich do tepla.
Na oleji potom opražíme nadrobno nasekanú šalotku, pridáme bobkový list, zrnká koriandra, zalejeme vínom, osolíme
a okoreníme, pridáme holuby a 30 minút pomaly dusíme.
V slanej vode uvaríme krupicu, potom do nej po kúskoch vmiešame 50 g masla a lístky koriandra.
Desať minút pred koncom dusenia pridáme k holubom datle. Holuby a datle vyberieme a prikryjeme ich alobalom.
Šťavu necháme do polovice odpariťa prišľaháme do nej maslo. Na podávaciu misu položíme krupicu, na ňu holuby, obložíme datľami a pokvapkáme šťavou.
Podávame horúce.
Z uvedeného množstva pripravíme štyri porcie.
Na oleji potom opražíme nadrobno nasekanú šalotku, pridáme bobkový list, zrnká koriandra, zalejeme vínom, osolíme
a okoreníme, pridáme holuby a 30 minút pomaly dusíme.
V slanej vode uvaríme krupicu, potom do nej po kúskoch vmiešame 50 g masla a lístky koriandra.
Desať minút pred koncom dusenia pridáme k holubom datle. Holuby a datle vyberieme a prikryjeme ich alobalom.
Šťavu necháme do polovice odpariťa prišľaháme do nej maslo. Na podávaciu misu položíme krupicu, na ňu holuby, obložíme datľami a pokvapkáme šťavou.
Podávame horúce.
Z uvedeného množstva pripravíme štyri porcie.