špenátová štrúdľa
Kategória:
špenát - mrazený(cca pol bal.), listový
lístkové cesto/cesto na štrúdľu
syr FETA (príp. balkánskeho typu)
cesnak - 3-4 strúčiky
korenie, soľ
olej
sezam
špenátová štrúdľa - príprava
pripravíme špenát na plnku - mrazený zohrejeme na panvici a podľa potreby dochutíme korením, soľou - netreba preháňať, syr feta je dostatočne slaný, a pretlačeným cesnakom. (listový špenát sparíme , takisto dochutíme)necháme vychladnúť. pripravíme si lístkové cesto - vyvaľkáme na tenko 3-5 mm, prípadne zakúpime vyváľkané štrúdľové cesto. vychladnutý špenát rovnomerne rozotrieme na cesto, nechávame okraje aspoň 2 cm. syr FETA pokrájame na menšie kocky, alebo nadrobíme rovnomerne na špenát. cesto zroľujeme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. nakoniec ešte pokvapkáme olejom a môžme posypať sezamom. pečieme v trúbe na miernom stupni (cca 180°C. doba pečenia je približne 35 min, treba vychádzať z vlastných skúseností s trúbou. Cesto má mať zlatistú farbu a odlupovací charakter. po upečení necháme vychladnúť, čím predíme popáleninám, štrúdľa bude mať hutnejšiu podobu. dobrú chuť!
Podobné recepty
Kategória:
špenát - mrazený(cca pol bal.), listový
lístkové cesto/cesto na štrúdľu
syr FETA (príp. balkánskeho typu)
cesnak - 3-4 strúčiky
korenie, soľ
olej
sezam
špenátová štrúdľa - príprava
pripravíme špenát na plnku - mrazený zohrejeme na panvici a podľa potreby dochutíme korením, soľou - netreba preháňať, syr feta je dostatočne slaný, a pretlačeným cesnakom. (listový špenát sparíme , takisto dochutíme)necháme vychladnúť. pripravíme si lístkové cesto - vyvaľkáme na tenko 3-5 mm, prípadne zakúpime vyváľkané štrúdľové cesto. vychladnutý špenát rovnomerne rozotrieme na cesto, nechávame okraje aspoň 2 cm. syr FETA pokrájame na menšie kocky, alebo nadrobíme rovnomerne na špenát. cesto zroľujeme a položíme na plech vyložený papierom na pečenie. nakoniec ešte pokvapkáme olejom a môžme posypať sezamom. pečieme v trúbe na miernom stupni (cca 180°C. doba pečenia je približne 35 min, treba vychádzať z vlastných skúseností s trúbou. Cesto má mať zlatistú farbu a odlupovací charakter. po upečení necháme vychladnúť, čím predíme popáleninám, štrúdľa bude mať hutnejšiu podobu. dobrú chuť!