Tvarohové batôžteky
80 dkg hladkej múky, 4 PL oleja, 1 PL kačacej alebo bravčovej masti, 1 kocka kvasníc – 1 dcl mlieka – kocka cukru, 3 žĺtky vymiešať s 2 PL kryšt. cukru + 1 PL oleja, 1 KL soli, 1 prášok do pečiva, 3 bielka vyšľahať na sneh, 1 PL prášku – zemiakové cesto , Plnka: ½ kg tvarohu, 2 uvarené zemiaky

Tvarohové batôžteky - príprava

    Do preosiatej múky nalejeme kvások, vymiešame žĺtky, bielka vyšľaháme, spracujeme cesto a necháme kysnúť.
    Plníme tvarohom ½ kg do ktorého sme postrúhali 2 uvarené zemiaky.
    Urobíme batôžky, potrieme ich žĺtkom zmiešaným s 1 PL oleja.
    Po upečení ešte raz potrieme olejom.
Top