Tvarohovo-ovocná torta
Cesto: 7 vajec, 250 g práškového cukru, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 50 g maizeny, tri lyžice kakaa, dve lyžičky kypriaceho prášku do pečiva Plnka: 130 g masla, 150 g práškového cukru, 600 g tvarohu, dva balíčky vanilínového cukru, dve lyžice marhuľového lekváru, scedené kompótové marhule, 20 g želatíny, kompótovú šťavu Na potretie: 300 ml smotany na šľahanie, dva balíčky stužovača šľahačky

Tvarohovo-ovocná torta - príprava

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom.
    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
    Do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao.
    Spolu premiešame.
    Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy.
    Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút.
    Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme.
    Vychladnutý ho z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na 3 pláty.
    Prvý vložíme späť do čistej formy a potrieme ho polovicou plnky.
    Tú prikryjeme druhým plátom, naň navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme ju tretím plátom.
    Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť.
    Potom ju z formy vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

    Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilínový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešame a rozmixujeme.

    Na potretie: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha so stužovačmi šľahačky.
Top