Zemiakova polievka.
Kategória: 
1 lyžička bravčovej masti alebo oleja, 1/2 malej cibule, 2-3 zemiaky, 1/2 lyžičky hrubej múky alebo krupice, soľ, cesnak, majorán, 1,5 l vody.

Zemiakova polievka. - príprava

    Nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme v horúcom tuku. Cibuľa nemá zhnednúť. Do cibule s tukom vložíme očistené a na kocky pokrájané zemiaky, podlejeme lyžicou vody alebo vývaru a prikryté pomaly, na miernom ohni dusíme 10 minút. Občas pomiešame a podlejeme. Zmäknuté zemiaky poprášime hrubou múkou alebo s krupicou, pomiešame, chvíľu restujeme a dolejeme vývarom alebo vodou. Osolíme, okoreníme s roztlačeným cesnakom, majoránom a varíme ešte 10 minút.
Top