Fettuccini polo
Kategória: 
Šampiňónová omáčka: I.časť: 1 stredne veľká cibuľa, olej, 30 dg kuracích prsíčok narezaných na kocky, trošku vegety soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky popučeného cesnaku. Všetko podusíme pokým nebude mäsko mäkké. II.časť: 1 stredne veľká cibuľa, olej 15 Dg nakrájaných čerstvých šampiňónov, nasekaná petržlenová vňať, soľ. Všetko spolu podusíme do mäkka.

Fettuccini polo - príprava

    Spojíme prvú aj druhú časť omáčky, pridáme 1 dl bieleho vínka.
    Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom.
    Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti.
    Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance).
    Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Top