Fettuccini polo
Kategória:
Šampiňónová omáčka:
I.časť:
1 stredne veľká cibuľa, olej,
30 dg kuracích prsíčok
narezaných na kocky, trošku vegety
soľ, mleté čierne korenie,
2 strúčiky popučeného cesnaku.
Všetko podusíme pokým nebude mäsko mäkké.
II.časť:
1 stredne veľká cibuľa, olej
15 Dg nakrájaných čerstvých šampiňónov,
nasekaná petržlenová vňať, soľ.
Všetko spolu podusíme do mäkka.
Fettuccini polo - príprava
Spojíme prvú aj druhú časť omáčky, pridáme 1 dl bieleho vínka.
Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom.
Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti.
Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance).
Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Kategória:
Šampiňónová omáčka:
I.časť:
1 stredne veľká cibuľa, olej,
30 dg kuracích prsíčok
narezaných na kocky, trošku vegety
soľ, mleté čierne korenie,
2 strúčiky popučeného cesnaku.
Všetko podusíme pokým nebude mäsko mäkké.
II.časť:
1 stredne veľká cibuľa, olej
15 Dg nakrájaných čerstvých šampiňónov,
nasekaná petržlenová vňať, soľ.
Všetko spolu podusíme do mäkka.
Fettuccini polo - príprava
Spojíme prvú aj druhú časť omáčky, pridáme 1 dl bieleho vínka.
Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom.
Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti.
Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance).
Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Postupne pridáme 1 sladkú smotanu rozmiešanú s 2 lyžicami hladkej múky a necháme prejsť varom.
Do hotového pridáme kúsok masla na zjemnenie chuti.
Uvaríme cestoviny v osolenej vode, najlepšie sú talianske Fettuccini (sú to širšie dlhšie rezance).
Cestoviny po uvarení scedíme, dáme na tanier, zalejeme omáčkou a všetko posypeme postrúhaným syrom.