Rezne s paradajkami a jablkami
Kategória: 
• morčacie rezne , • zelené široké rezance, • cibuľa, • paradajky, • jablka, • citrón, • olej, • smotana, • karí, • cukor, • soľ

Rezne s paradajkami a jablkami - príprava

    Rezance uvaríme podľa návodu v osolenej vode.
    Paradajky umyjeme a pokrájame na osminky.
    Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké koliečka.
    Jablka olúpeme, vyrežeme jaderníky, dužinu nakrájame
    na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Rezance scedíme a necháme je dôkladne odkvapkať.
    Nakrájanú cibuľu necháme zosklovatieť na rozpálenom oleji. Pridáme pripravená paradajky a jablka.
    Zaprášime karí korením.
    Zalejeme smotanou, všetko osolíme, okoreníme a osladíme.
    Na miernom ohni povaríme asi päť minút.
    Morčacie rezne umyjeme, osušíme a mierne naklepeme. Okoreníme a na oleji z obidvoch strán asi 8 minút opekáme, potom ich osolíme.
    Mäso rozdelíme na jednotlivé taniere, obložíme varenými rezancami a polejeme omáčkou.
Top