Kečup s cviklou
Kategória:
5 kg rajčín,
1/2 kg cibule,
1/2 kg červených paprík,
5-6 ks jabĺk,
1 cvikla,
1 hlavička cesnaku,
5-6 feferoniek,
30 - 40 dkg kryšt. cukru,
1/4 l octu,
2 PL soli,
Korenie:
1 KL horčicového semena,
1 KL zelerového semena,
2 KL mletého čierneho koreni,a
1 KL mletej červenej papriky, škorice a zázvoru,
2 muškátové oriešk,y
5 zrniek nového korenia,
5 bobkových listov,
Pikantná horčica,
Maizena - Zlatý klas
Kečup s cviklou - príprava
Rajčiny ponoríme na 2 min. do horúcej vody a ošúpeme, potom papriku, cibulu, jablká, cesnak feferonky pomelieme a za stáleho miešania varíme.
Pridáme prísadu a korenie a pokračujeme vo varení na miernom ohni, kým masa nezhustne.
Odstavíme a necháme do rána vychladnúť na druhý deň zmes ohrejeme a prepasírujeme.
Dochutíme cukrom, octom a soľou.
Zlatý klas - 1 balíček rozmiešať v studenej vode a povariť spolu tak zahustiť. Ak je cvikla - kečup pekne červený a nemusí sa zahusťovať maizénou.
Ukladáme do horúcich fliaš a sterilizujeme 15 minút pri 100 C. /asi 30 fl od výživy alebo 12 fl od kečupu/.
Podobné recepty
Kategória:
5 kg rajčín,
1/2 kg cibule,
1/2 kg červených paprík,
5-6 ks jabĺk,
1 cvikla,
1 hlavička cesnaku,
5-6 feferoniek,
30 - 40 dkg kryšt. cukru,
1/4 l octu,
2 PL soli,
Korenie:
1 KL horčicového semena,
1 KL zelerového semena,
2 KL mletého čierneho koreni,a
1 KL mletej červenej papriky, škorice a zázvoru,
2 muškátové oriešk,y
5 zrniek nového korenia,
5 bobkových listov,
Pikantná horčica,
Maizena - Zlatý klas
Kečup s cviklou - príprava
Rajčiny ponoríme na 2 min. do horúcej vody a ošúpeme, potom papriku, cibulu, jablká, cesnak feferonky pomelieme a za stáleho miešania varíme.
Pridáme prísadu a korenie a pokračujeme vo varení na miernom ohni, kým masa nezhustne.
Odstavíme a necháme do rána vychladnúť na druhý deň zmes ohrejeme a prepasírujeme.
Dochutíme cukrom, octom a soľou.
Zlatý klas - 1 balíček rozmiešať v studenej vode a povariť spolu tak zahustiť. Ak je cvikla - kečup pekne červený a nemusí sa zahusťovať maizénou.
Ukladáme do horúcich fliaš a sterilizujeme 15 minút pri 100 C. /asi 30 fl od výživy alebo 12 fl od kečupu/.
Pridáme prísadu a korenie a pokračujeme vo varení na miernom ohni, kým masa nezhustne.
Odstavíme a necháme do rána vychladnúť na druhý deň zmes ohrejeme a prepasírujeme.
Dochutíme cukrom, octom a soľou.
Zlatý klas - 1 balíček rozmiešať v studenej vode a povariť spolu tak zahustiť. Ak je cvikla - kečup pekne červený a nemusí sa zahusťovať maizénou.
Ukladáme do horúcich fliaš a sterilizujeme 15 minút pri 100 C. /asi 30 fl od výživy alebo 12 fl od kečupu/.