Fazuľa s kyslou kapustou
Kategória: 
250 g suchej bielej fazule, 300 g údeného bôčika alebo prerastenej údenej slaninky, 250 g kyslej kapusty, 250 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 30 g masti, 20 g hladkej múky, soľ

Fazuľa s kyslou kapustou - príprava

    Vopred namočíme fazuľu vody, je to vlastne doporučované pri všetkých strukovinách, ja osobne bielu fazuľu a šošovicu nenamáčam, je to iba na vás, ako sa rozhodnete.
    Ku fazuli pridáme na kocky nakrájaný údený bôčik (slaninku) a varíme domäkka.
    Na rozpálenej masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, opražíme a zaprášime múkou.
    Prikryjeme a udusíme do polomäkka.
    Polomäkkú kapustu premiešame s uvarenou fazuľou.
    Nakoniec pridáme kyslú smotanu a rozotretý cesnak.
    Podľa chuti osolíme a premiešame.
Top