Zapekaná tekvica
Kategória:
500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 200 g vareného údeného mäsa, 300 g tekvice, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1 citrón, 2 dl kyslej pochúťkovej smotany, 1 lyžica masla, 1 lyžica posekaného kôpru
Zapekaná tekvica - príprava
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a polovicu uložíme do vymastenej zapekacej nádoby.
Na zemiaky rozložíme polovicu cibule pokrájanej na kolieska, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Na cibuľu uložíme plátky údeného mäsa.
Tekvicu ošúpeme, zbavíme dužiny a pokrájame na tenké plátky.
Uložíme na mäso, osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna
a posypeme polovicou kôpru.
Na tekvicu uložíme zvyšnú cibuľu, zemiaky, osolíme, okoreníme a zalejeme kyslou smotanou.
Podlejeme vývarom, pokvapkáme rozpusteným maslom
a zapečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Pred podávaním posypeme zvyšným kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Kategória:
500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 200 g vareného údeného mäsa, 300 g tekvice, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1 citrón, 2 dl kyslej pochúťkovej smotany, 1 lyžica masla, 1 lyžica posekaného kôpru
Zapekaná tekvica - príprava
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a polovicu uložíme do vymastenej zapekacej nádoby.
Na zemiaky rozložíme polovicu cibule pokrájanej na kolieska, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Na cibuľu uložíme plátky údeného mäsa.
Tekvicu ošúpeme, zbavíme dužiny a pokrájame na tenké plátky.
Uložíme na mäso, osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna
a posypeme polovicou kôpru.
Na tekvicu uložíme zvyšnú cibuľu, zemiaky, osolíme, okoreníme a zalejeme kyslou smotanou.
Podlejeme vývarom, pokvapkáme rozpusteným maslom
a zapečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Pred podávaním posypeme zvyšným kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Na zemiaky rozložíme polovicu cibule pokrájanej na kolieska, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
Na cibuľu uložíme plátky údeného mäsa.
Tekvicu ošúpeme, zbavíme dužiny a pokrájame na tenké plátky.
Uložíme na mäso, osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna
a posypeme polovicou kôpru.
Na tekvicu uložíme zvyšnú cibuľu, zemiaky, osolíme, okoreníme a zalejeme kyslou smotanou.
Podlejeme vývarom, pokvapkáme rozpusteným maslom
a zapečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Pred podávaním posypeme zvyšným kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou.