Zapekaná tekvica
Kategória: 
500 g zemiakov uvarených v šupke, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej, 200 g vareného údeného mäsa, 300 g tekvice, 1,5 dl zeleninového vývaru, 1 citrón, 2 dl kyslej pochúťkovej smotany, 1 lyžica masla, 1 lyžica posekaného kôpru

Zapekaná tekvica - príprava

    Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska a polovicu uložíme do vymastenej zapekacej nádoby.
    Na zemiaky rozložíme polovicu cibule pokrájanej na kolieska, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.
    Na cibuľu uložíme plátky údeného mäsa.
    Tekvicu ošúpeme, zbavíme dužiny a pokrájame na tenké plátky.
    Uložíme na mäso, osolíme, pokvapkáme šťavou z citróna
    a posypeme polovicou kôpru.
    Na tekvicu uložíme zvyšnú cibuľu, zemiaky, osolíme, okoreníme a zalejeme kyslou smotanou.
    Podlejeme vývarom, pokvapkáme rozpusteným maslom
    a zapečieme vo vyhriatej rúre doružova.
    Pred podávaním posypeme zvyšným kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Top