Jemný jablkový koláč
Cesto: 5 vajec , 400 g kryštálového cukru , 1 balíček vanilínového cukru, 300 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku , 600 g nelúpaných jabĺk , 100 g mletých orechov , 100 g hrozienok , malinový alebo ríbezľový džem , tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu Čokoládová poleva: 80 g Cery, 100 g čokolády na varenie, 1 lyžica oleja

Jemný jablkový koláč - príprava

    Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny.
    Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká.
    Primiešame hrozienka a pomleté orechy.
    Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
    Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry.
    Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.
    Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme.
    Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá.
    Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť.
    Potom pokrájame na kocky.
Top