Jemný jablkový koláč
Kategória:
Cesto: 5 vajec ,
400 g kryštálového cukru ,
1 balíček vanilínového cukru,
300 g hrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku ,
600 g nelúpaných jabĺk ,
100 g mletých orechov ,
100 g hrozienok ,
malinový alebo ríbezľový džem ,
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Čokoládová poleva: 80 g Cery,
100 g čokolády na varenie,
1 lyžica oleja
Jemný jablkový koláč - príprava
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny.
Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká.
Primiešame hrozienka a pomleté orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry.
Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.
Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme.
Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá.
Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť.
Potom pokrájame na kocky.
Kategória:
Cesto: 5 vajec ,
400 g kryštálového cukru ,
1 balíček vanilínového cukru,
300 g hrubej múky,
1 balíček kypriaceho prášku ,
600 g nelúpaných jabĺk ,
100 g mletých orechov ,
100 g hrozienok ,
malinový alebo ríbezľový džem ,
tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
Čokoládová poleva: 80 g Cery,
100 g čokolády na varenie,
1 lyžica oleja
Jemný jablkový koláč - príprava
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do tuhej peny.
Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká.
Primiešame hrozienka a pomleté orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry.
Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.
Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme.
Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá.
Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť.
Potom pokrájame na kocky.
Striedavo po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom a postrúhané jablká.
Primiešame hrozienka a pomleté orechy.
Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Povrch cesta vyrovnáme stierkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry.
Upečený, ešte teplý koláč potrieme džemom.
Čokoládová poleva: Tuk a čokoládu na varenie roztopíme nad parou, vymiešame a odstavíme.
Primiešame lyžicu oleja, aby bola poleva lesklá.
Polevu natrieme na koláč a necháme stuhnúť.
Potom pokrájame na kocky.