Jogurtová torta
250 ml šľahačkovej smotany, 3 ovocné jogurty , 6 lyžíc práškového cukru , 1 balíček mletej želatíny (20 g), 100 ml vody , 1 balíček dlhých piškót , figy

Jogurtová torta - príprava

    Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha.
    Opatrne primiešame ovocné jogurty.
    V horúcej vode rozpustíme želatínu a rýchlo zmiešame
    so šľahačkovo-jogurtovou masou.
    Primiešame na kúsky pokrájané figy, môžeme použiť aj iné ovocie.
    Tortovú formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme piškótami, vlejeme do nej pripravenú masu a vložíme stuhnúť
    do chladničky.
    Pred podávaním tortu ozdobíme ovocím, prípadne čokoládou, orieškami a podobne.
Top