Zapekané rybie filé so špenátom
Kategória:
700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb,
700 g špenátových lístkov alebo mrazený špenát,
2,5 dl prírodného bieleho vína (suché),
2,5 dl mlieka,
30 g strúhaného parmezánu,
60 g masla,
50 g múka,
soľ, štipka muškátového orieška , mleté čierne korenie
Zapekané rybie filé so špenátom - príprava
Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme vo víne.
Špenát udusíme.
Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel.
Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát.
Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.
ALEBO: Vypraný špenát posolíme a dusíme na masle.
Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme.
Pripravíme si bešamelovú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nezovrie.
Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom.
Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé.
Do olejom vymazaného pekáča dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, opäť dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu.
Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie.
Podobné recepty
Kategória:
700 g rybieho filé alebo filety z bielych rýb,
700 g špenátových lístkov alebo mrazený špenát,
2,5 dl prírodného bieleho vína (suché),
2,5 dl mlieka,
30 g strúhaného parmezánu,
60 g masla,
50 g múka,
soľ, štipka muškátového orieška , mleté čierne korenie
Zapekané rybie filé so špenátom - príprava
Rybie filé osolíme, okoreníme, opečieme na masle a podusíme vo víne.
Špenát udusíme.
Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel.
Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát.
Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.
ALEBO: Vypraný špenát posolíme a dusíme na masle.
Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme.
Pripravíme si bešamelovú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nezovrie.
Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom.
Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé.
Do olejom vymazaného pekáča dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, opäť dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu.
Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie.
Špenát udusíme.
Z masla, mlieka a múky pripravíme bešamel.
Do ohňovzdornej misky navrstvíme rybie filé, ktoré posypeme muškátovým orieškom, bešamel a špenát.
Zopakujeme ešte raz. Na záver posypeme strúhaným parmezánom a dáme zapiecť.
ALEBO: Vypraný špenát posolíme a dusíme na masle.
Filé osolíme, okoreníme a vložíme do nádoby s vínom a trochou masla a varíme.
Pripravíme si bešamelovú omáčku: rozohrejeme maslo, pridáme hladkú múku, dobre rozmiešame a zakryté varíme až kým nezovrie.
Potom prilejeme za stáleho miešania mlieko, až kým nedostaneme vláčnu omáčku, ktorú dochutíme soľou, korením a muškátom.
Na záver pridáme do omáčky vínny vývar, z ktorého sme predtým vybrali filé.
Do olejom vymazaného pekáča dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom, dáme vrstvu špenátu ktorú zase zalejeme bešamelom, opäť dáme vrstvu filé, ktorú zalejeme bešamelom a navrch dáme vrstvu parmezánu.
Vložíme do rúry (190°C, 15 minút), až kým parmezán nesčervenie.