Ovocný páj
Kategória:
200 g hladkej múky špeciál,
125 g masla (margarínu),
3 lyžice vody,
štipka soli,
Na obloženie: 500 g zrelého mäkkého ovocia alebo scedeného kompótu,
trochu cukru,
škorica,
krupicová múka na posypanie
Ovocný páj - príprava
Múku preosejeme, pridáme soľ, tuk, vodu, vymiesime dohladka a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Potom rozvaľkáme, preložíme pomocou valčeka do veľkej okrúhlej formy, vrch zarovnáme, koláč obložíme ovocím, posypeme škoricou, cukrom a troškou krupicovej múky. Upečieme dozlatista.
Podobné recepty
Kategória:
200 g hladkej múky špeciál,
125 g masla (margarínu),
3 lyžice vody,
štipka soli,
Na obloženie: 500 g zrelého mäkkého ovocia alebo scedeného kompótu,
trochu cukru,
škorica,
krupicová múka na posypanie
Ovocný páj - príprava
Múku preosejeme, pridáme soľ, tuk, vodu, vymiesime dohladka a odložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
Potom rozvaľkáme, preložíme pomocou valčeka do veľkej okrúhlej formy, vrch zarovnáme, koláč obložíme ovocím, posypeme škoricou, cukrom a troškou krupicovej múky. Upečieme dozlatista.
Potom rozvaľkáme, preložíme pomocou valčeka do veľkej okrúhlej formy, vrch zarovnáme, koláč obložíme ovocím, posypeme škoricou, cukrom a troškou krupicovej múky. Upečieme dozlatista.