Venčeky z odpalovanéh cesta.

Venčeky z odpalovanéh cesta. - príprava

    1) 100g Palmarinu a 250 ml vody privedieme do varu. 2)Následne do tejto tukovej tekutiny namiešame 200 g polohrubej múky a intenzívne miešame cca.3-4 min.Odpálená múka resp.dielo z nej by malo byť lesklé a husté.
    3)Do tejto hmoty namiešame najprv dve vajcia a potom ďaľšie dve a znovu premiešame mixerom na pomalom chode.Pridáme ešte jedno vajce a dielo premiešame už na rýchlom chode mixéra.4)Pripravíme si plech vymastený maslom a posypaný múkou.Na takto prichystaný plech si spravíme s vykrajovačom na pagáče kruhy kde budeme nanášať krém z odpaľovaného cesta.Priemer kruhu v strede bol 5,3 cm.Krém nanášame resp.Striekame cukrárenským vreckom.Robíme si dvojvrstvové venčeky,čiže spravíme si jeden kruh a hneď naň ďaľší.Medzi tým si predhrejeme rúru na 200 C.Pečieme nasledovne:10 min./200 C. a ďaľších 40 min./180 C.Samozejme záleží aj na veľkosti vytlačeného cesta na plech a od vašej rúry na pečenie.Po skončení pečenia som rúru vypol no vetrníky som vyberal z rúry iba po jednom kuse a hneď som ich prekrojil.Plníme ich ľubovolným krémom.Ja som si pridaním maku do vanilkového krému zhotovil makový krém.
Top