Francúzske zemiaky
Kategória:
10 stredných zemiakov uvarených v šupke
3 vajcia na tvrdo
jemné párky / vegetariánska obdoba so šampiómni
kyslá smotana, 2 vajcia, soľ čierne mleté korenie.
Francúzske zemiaky - príprava
Uvaríme si zemiaky v šupke spolu s vajíčkami. Párky pokrájame na malé kúsky. Zapekaciu misu si vymažeme tukom alebo olejom. V miske si vymiešame cez pasírovatko pretlačené zemiaky( to špeciálne slovenské koliesko s kockovanými dierkami), na tvrdo uvarené prekrojené vajíčka a párky, zmes premiešame a rozložíme na zapekaciu misu. Vymiešame si 2 vajcia s kyslou smotanou, ochutené soľou, mletým čiernym korením ev. vegetou. Tým zmes zalejeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 45min. Podávame s kyslými uhorkami alebo cviklou.
Podobné recepty
Kategória:
10 stredných zemiakov uvarených v šupke
3 vajcia na tvrdo
jemné párky / vegetariánska obdoba so šampiómni
kyslá smotana, 2 vajcia, soľ čierne mleté korenie.
Francúzske zemiaky - príprava
Uvaríme si zemiaky v šupke spolu s vajíčkami. Párky pokrájame na malé kúsky. Zapekaciu misu si vymažeme tukom alebo olejom. V miske si vymiešame cez pasírovatko pretlačené zemiaky( to špeciálne slovenské koliesko s kockovanými dierkami), na tvrdo uvarené prekrojené vajíčka a párky, zmes premiešame a rozložíme na zapekaciu misu. Vymiešame si 2 vajcia s kyslou smotanou, ochutené soľou, mletým čiernym korením ev. vegetou. Tým zmes zalejeme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 45min. Podávame s kyslými uhorkami alebo cviklou.