Zázvorníky
Kategória:
• 1/2 kg hl. muky,
• 40 dkg práškového cukru,
• 1 lyžice mletého zázvoru,
• 4 celé vajcia,
• jedlá sóda (na špičku noža)
Zázvorníky - príprava
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme tvary ako
u cesta lineckého.
Vykrojené tvary necháme najlepšie 24 hodín odpočinúť. Pečieme ich na vymastenom plechu alebo na papieri na pečenie cca 20 min. pri 180° - 200°C doružova.
Zázvorníky vybehnú do výšky 1-2 cm.
Vydrží dlhšie ako 1 mesiac, jedia sa tvrdé i mäkké, tak ako sa nechajú uležať.
Podobné recepty
Kategória:
• 1/2 kg hl. muky,
• 40 dkg práškového cukru,
• 1 lyžice mletého zázvoru,
• 4 celé vajcia,
• jedlá sóda (na špičku noža)
Zázvorníky - príprava
Vypracujeme cesto, vyvaľkáme a vykrajujeme tvary ako
u cesta lineckého.
Vykrojené tvary necháme najlepšie 24 hodín odpočinúť. Pečieme ich na vymastenom plechu alebo na papieri na pečenie cca 20 min. pri 180° - 200°C doružova.
Zázvorníky vybehnú do výšky 1-2 cm.
Vydrží dlhšie ako 1 mesiac, jedia sa tvrdé i mäkké, tak ako sa nechajú uležať.
u cesta lineckého.
Vykrojené tvary necháme najlepšie 24 hodín odpočinúť. Pečieme ich na vymastenom plechu alebo na papieri na pečenie cca 20 min. pri 180° - 200°C doružova.
Zázvorníky vybehnú do výšky 1-2 cm.
Vydrží dlhšie ako 1 mesiac, jedia sa tvrdé i mäkké, tak ako sa nechajú uležať.