Kurací chop-suey
Kategória: 
450 g vykosteného kurčaťa nakrájaného na kúsky veľké 2 cm, 220 g sójových výhonkov, 1 cibuľa nakrájaná na väčšie kusy, 2 lyžice svetlej sójovej omáčky, 1 lyžica kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja na praženie, 2 čajové lyžičky sezamového oleja, štvrť čajovej lyžičky Glutasolu ten môžeme vynechať, 250 ml kuracieho vývaru, 1 čajová lyžička prírodného cukru, soľ.

Kurací chop-suey - príprava

    Sójovú omáčku zmiešame s cukrom a pridáme kúsky kuracieho mäsa.
    Marinujeme asi 5 minút.
    Kurča necháme odkvapkať a marinádu odložíme.
    Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej.
    Kurča pražíme 3 minúty.
    Vyberieme ho, cibuľu pražíme ďalšie 3 minúty a pridáme sójové výhonky.
    Miešame a pražíme 5 minút.
    Do panvice vrátime naspäť kurča a prilejeme sezamový olej. Glutasol a kukuričný škrob rozpustíme vo vývare a polejeme ním kuraciu zmes.
    Chvíľku povaríme a miešame, dokiaľ omáčka nezhustne.
Top