Hubová polievka
Kategória:
150 g čerstvých alebo 15 g sušených húb,
soľ,
40 g masti,
30 g hladkej múky,
1 malú cibuľu,
40 g mrveničky,
mleté čierne korenie,
1 lyžicu nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate
Hubová polievka - príprava
Čerstvé huby očistíme a pokrájame prípadne sušené huby namočíme na 2-3 hod. do vlažnej vody.
Pripravené huby zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polo mäkka.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú precedíme do polievky.
Pridáme postrúhanú cibuľu, mrveničku, mleté čierne korenie a dovaríme.
Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Kategória:
150 g čerstvých alebo 15 g sušených húb,
soľ,
40 g masti,
30 g hladkej múky,
1 malú cibuľu,
40 g mrveničky,
mleté čierne korenie,
1 lyžicu nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate
Hubová polievka - príprava
Čerstvé huby očistíme a pokrájame prípadne sušené huby namočíme na 2-3 hod. do vlažnej vody.
Pripravené huby zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polo mäkka.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú precedíme do polievky.
Pridáme postrúhanú cibuľu, mrveničku, mleté čierne korenie a dovaríme.
Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.
Pripravené huby zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do polo mäkka.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú precedíme do polievky.
Pridáme postrúhanú cibuľu, mrveničku, mleté čierne korenie a dovaríme.
Nakoniec pridáme nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať.