Kremeš.
Kategória:
1 cesto:25 dkg hladka múka,25 dkg palmarín.
2 cesto:20 dkg hladka múka,1 žltko,1 PL ocot,1Pl roztopené maslo,troška soli.
Plnka:1 l mlieka,3 Zlaté klasy,3 žltky,1 vanilka,10 dkg cukor.Uvaríme.
3 bielky vyšľahať s 3 PL praškového cukru.
Kremeš. - príprava
Z uvedených surovín vypracujeme cesta,rozvaľkáme a položíme na seba.Poskladame do kocky.3x po 20 minút a potom odložíme do chladu na dva hodiny.
Potom cesto rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu a upečieme.
Upečené cesto naplnime uvarenou plnkou a necháme vychladiť.Pocukrujeme.
Plnku uvarime a do horúcej vmiešame vyšľahaný sneh.
Kategória:
1 cesto:25 dkg hladka múka,25 dkg palmarín.
2 cesto:20 dkg hladka múka,1 žltko,1 PL ocot,1Pl roztopené maslo,troška soli.
Plnka:1 l mlieka,3 Zlaté klasy,3 žltky,1 vanilka,10 dkg cukor.Uvaríme.
3 bielky vyšľahať s 3 PL praškového cukru.
Kremeš. - príprava
Z uvedených surovín vypracujeme cesta,rozvaľkáme a položíme na seba.Poskladame do kocky.3x po 20 minút a potom odložíme do chladu na dva hodiny.
Potom cesto rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu a upečieme.
Upečené cesto naplnime uvarenou plnkou a necháme vychladiť.Pocukrujeme.
Plnku uvarime a do horúcej vmiešame vyšľahaný sneh.
Potom cesto rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu a upečieme.
Upečené cesto naplnime uvarenou plnkou a necháme vychladiť.Pocukrujeme.
Plnku uvarime a do horúcej vmiešame vyšľahaný sneh.