Kremeš.
1 cesto:25 dkg hladka múka,25 dkg palmarín. 2 cesto:20 dkg hladka múka,1 žltko,1 PL ocot,1Pl roztopené maslo,troška soli. Plnka:1 l mlieka,3 Zlaté klasy,3 žltky,1 vanilka,10 dkg cukor.Uvaríme. 3 bielky vyšľahať s 3 PL praškového cukru.

Kremeš. - príprava

    Z uvedených surovín vypracujeme cesta,rozvaľkáme a položíme na seba.Poskladame do kocky.3x po 20 minút a potom odložíme do chladu na dva hodiny.
    Potom cesto rozdelíme napoly a vyvaľkáme vo veľkosti plechu a upečieme.
    Upečené cesto naplnime uvarenou plnkou a necháme vychladiť.Pocukrujeme.
    Plnku uvarime a do horúcej vmiešame vyšľahaný sneh.
Top