Fondan na poťahovanie torty.
180 g JOJO Marshmallow,600 g praškový cukor,2 lp voda,1 čl kyselina citronova,za vlažský orech Cera,potravinárske farbivo,mandľová príchuť.

Fondan na poťahovanie torty. - príprava

    Do misky vysypeme cukríky,pridáme vodu,za orech Ceru,kyselinu citronovu,potravinarskú farbu,(ak chceme iba bielú,tak farebné časti odrežeme ,ale dáme uvedené množstvo).Misku dáme do mikrovlnky na najväčší výkon na 2 min.Každých 15 sekund otvoríme mikrovlnku a hmotu premiešame .Nesmieme nechať dlhšiu dobu,lebo by skaramelizovala.Potom pridáme 400g cukru,preosiatého a 200 g vysypeme na podložku a do stredu dáme hmotu.Rukami do nej spracujeme zvyšný cukor.Ak by sa nechcelo zmiesiť ,tak si vodou namočíme ruky a postupne zapracujeme.Nakoniec hmotu dôkladne prehnetieme ,aby bola hladká a môžeme rozvaľkať a poťahovať tortu.

Podobné recepty

Top