Kysnutý koláč s posýpkou.
Cesto:350 g polohrubej múky,3 g droždie,2 žltky,2 pl kryštal cukor,troška soli,250 ml mlieko,1 dl olej. Plnka:3-4 väčšie jablka,1 škoricový cukor,asi 150 g ríbezli. Posýpka:100g hruba múka,100 g praškový cukor,50 g smetol.Všetko rozmrvíme prstami a posýpeme celý koláč.

Kysnutý koláč s posýpkou. - príprava

    Z uvedených súrovin pripravíme cesto,dobré ho vymiesíme a dáme na teplé miesto vykysnúť.Potom cesto vyvaľkame vo veľkosti plechu a dame na pomastený plech.Na cesto nastruháme na uhorkovom struhadle ošupané jablka ,posýpeme škoricovým cukrom a asi 1 pl praškového cukru.Na to rovnomerne rozsýpeme ribezle.Na ovocie rovnomerne rozsypeme posýpku.Pečieme pri 180°C ,20-25 min.
Top