Nakladaný syr s rajčinami
Kategória:
500 g mozzarelly alebo ovčieho syra, 400 g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, feferónku, bazalku, 250 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Nakladaný syr s rajčinami - príprava
Syr nakrájame na plátky.
Rajčiny umyjeme a takisto nakrájame na plátky.
Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky.
Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme.
Bazalku natrháme nadrobno.
Syr, rajčiny a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby.
Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou, korením a zalejeme naložený syr s rajčinami.
Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať.
V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.
Podobné recepty
Kategória:
500 g mozzarelly alebo ovčieho syra, 400 g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, feferónku, bazalku, 250 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Nakladaný syr s rajčinami - príprava
Syr nakrájame na plátky.
Rajčiny umyjeme a takisto nakrájame na plátky.
Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky.
Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme.
Bazalku natrháme nadrobno.
Syr, rajčiny a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby.
Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou, korením a zalejeme naložený syr s rajčinami.
Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať.
V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.
Rajčiny umyjeme a takisto nakrájame na plátky.
Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky.
Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme.
Bazalku natrháme nadrobno.
Syr, rajčiny a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby.
Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou, korením a zalejeme naložený syr s rajčinami.
Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať.
V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.