Dusený králik
Kategória:
1 vypitvaný a očistený králik (asi 1,4 kg),
3 stredne veľké cibule,
8 stredne veľkých rajčín,
2 strúčiky cesnaku,
1 dlhú červenú feferónku,
4 lyžice oleja,
soľ,
biele korenie,
¼ l bieleho vína,
3 výhonky čerstvej šalvie alebo 1 lyžičku sušenej
Dusený králik - príprava
Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na 8 kúskov.
Rajčiny umyjeme a rozštvrtíme.
Cibule olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno.
Feferónku očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké krúžky.
V hlbšom pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
Osolíme a okoreníme, pridáme rajčiny, cibuľu, cesnak a feferónku.
Podlejeme 1/8 l bieleho vína a 1/8 l vody, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 1 hodinu dusiť.
Po 30 minútach dusenia prilejeme zostávajúce víno a pridáme vetvičky šalvie.
Hotový pokrm ochutíme soľou, korením a podávame s bielym chlebom.
Podobné recepty
Kategória:
1 vypitvaný a očistený králik (asi 1,4 kg),
3 stredne veľké cibule,
8 stredne veľkých rajčín,
2 strúčiky cesnaku,
1 dlhú červenú feferónku,
4 lyžice oleja,
soľ,
biele korenie,
¼ l bieleho vína,
3 výhonky čerstvej šalvie alebo 1 lyžičku sušenej
Dusený králik - príprava
Králika umyjeme, osušíme a rozdelíme na 8 kúskov.
Rajčiny umyjeme a rozštvrtíme.
Cibule olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno.
Feferónku očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké krúžky.
V hlbšom pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
Osolíme a okoreníme, pridáme rajčiny, cibuľu, cesnak a feferónku.
Podlejeme 1/8 l bieleho vína a 1/8 l vody, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 1 hodinu dusiť.
Po 30 minútach dusenia prilejeme zostávajúce víno a pridáme vetvičky šalvie.
Hotový pokrm ochutíme soľou, korením a podávame s bielym chlebom.
Rajčiny umyjeme a rozštvrtíme.
Cibule olúpeme a nakrájame na mesiačiky.
Cesnak olúpeme a nasekáme na drobno.
Feferónku očistíme, umyjeme, osušíme a pokrájame na tenké krúžky.
V hlbšom pekáči rozpálime olej a mäso na ňom zo všetkých strán opečieme.
Osolíme a okoreníme, pridáme rajčiny, cibuľu, cesnak a feferónku.
Podlejeme 1/8 l bieleho vína a 1/8 l vody, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 1 hodinu dusiť.
Po 30 minútach dusenia prilejeme zostávajúce víno a pridáme vetvičky šalvie.
Hotový pokrm ochutíme soľou, korením a podávame s bielym chlebom.