Kurča po provensálsky
Kategória:
1 kurča,
70 g slaniny (údená, oravská),
200 ml bieleho vína,
200 ml masoxového vývaru,
3 PL oleja,
1 PL hladkej múky,
2 rajčiny,
tymián,
bobkový list,
celé čierne korenie,
rozmarín,
čerstvá petržlenová vňať
Kurča po provensálsky - príprava
Kurča rozporcujeme a osolíme.
Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou.
Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom.
Pridáme pokrájané rajčiny, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia.
Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu.
Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút.
Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
1 kurča,
70 g slaniny (údená, oravská),
200 ml bieleho vína,
200 ml masoxového vývaru,
3 PL oleja,
1 PL hladkej múky,
2 rajčiny,
tymián,
bobkový list,
celé čierne korenie,
rozmarín,
čerstvá petržlenová vňať
Kurča po provensálsky - príprava
Kurča rozporcujeme a osolíme.
Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou.
Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom.
Pridáme pokrájané rajčiny, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia.
Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu.
Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút.
Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.
Každú porciu obalíme plátkami slaniny a omotáme niťou, alebo slaninu pripevníme ihlicou.
Takto upravené mäso poprášime hladkou múkou a prudko opečieme na rozohriatom oleji.
Podlejeme bielym vínom a masoxovým vývarom.
Pridáme pokrájané rajčiny, tymián, bobkový list a 2-3 zrnká čierneho korenia.
Prikryté dusíme takmer do mäkka asi 1 hodinu.
Pridáme čerstvý rozmarín a dusíme ešte 10-15 minút.
Porcie môžeme na tanieri posypať petržlenovou vňaťou.