Nátierka s hermelínkom
Kategória:
2 Hermelíny,
4 natvrdo uvarené žĺtky,
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany,
50 g rastlinného nátierkového masla,
2 zelené papriky,
1 čajová lyžička horčice,
pol nastrúhanej cibule,
pol lyžičky citrónovej šťavy,
nadrobno nasekaný kôpor,
soľ
Nátierka s hermelínkom - príprava
Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s rastlinným nátierkovým maslom a žĺtkami rozotrenými vidličkou vymiešame na hladkú hmotu.
Pridáme papriky zbavené jadrovníkov, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle, horčicu, kyslú smotanu, cibuľu, podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu.
Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku.
Natierame na chlieb alebo pečivo.
Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom alebo pretžlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kategória:
2 Hermelíny,
4 natvrdo uvarené žĺtky,
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany,
50 g rastlinného nátierkového masla,
2 zelené papriky,
1 čajová lyžička horčice,
pol nastrúhanej cibule,
pol lyžičky citrónovej šťavy,
nadrobno nasekaný kôpor,
soľ
Nátierka s hermelínkom - príprava
Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s rastlinným nátierkovým maslom a žĺtkami rozotrenými vidličkou vymiešame na hladkú hmotu.
Pridáme papriky zbavené jadrovníkov, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle, horčicu, kyslú smotanu, cibuľu, podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu.
Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku.
Natierame na chlieb alebo pečivo.
Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom alebo pretžlenovou vňaťou.
Pridáme papriky zbavené jadrovníkov, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle, horčicu, kyslú smotanu, cibuľu, podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu.
Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku.
Natierame na chlieb alebo pečivo.
Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom alebo pretžlenovou vňaťou.