Nátierka s hermelínkom
Kategória: 
2 Hermelíny, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany, 50 g rastlinného nátierkového masla, 2 zelené papriky, 1 čajová lyžička horčice, pol nastrúhanej cibule, pol lyžičky citrónovej šťavy, nadrobno nasekaný kôpor, soľ

Nátierka s hermelínkom - príprava

    Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s rastlinným nátierkovým maslom a žĺtkami rozotrenými vidličkou vymiešame na hladkú hmotu.
    Pridáme papriky zbavené jadrovníkov, ktoré nastrúhame na hrubom strúhadle, horčicu, kyslú smotanu, cibuľu, podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu.
    Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku.
    Natierame na chlieb alebo pečivo.
    Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom alebo pretžlenovou vňaťou.
Top