Tatranská živánska
600 g bravčového karé, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 lyžica horčice, 2 PL paprikovej nátierky, 1 lyžička mletej papriky, čierne a kari korenie, soľ, 2 PL worchestrovej omáčky, 100g údenej slaniny, 1 cibuľa, 250 ml leča, 50 ml bieleho vína

Tatranská živánska - príprava

    Karé pokrájame na hrubšie rezne, mierne naklepeme.
    Pretlak, horčicu a paprikovú nátierku zmiešame, pridáme soľ, korenia, mletú papriku, worchester a dobre premiešame. Polovicou zmesi natrieme rezne a dáme ich odležať. Pripravené rezne opekáme na rošte ale na pomastenej panvici asi 15 minút.
    Ku každému rezňu dáme na tanier porciu omáčky.
    Podávame s chlebom.
Top