Pikantná bravčová pečienka
Kategória:
1 kg chudšieho bravčového mäsa, soľ, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička horčice, 1 lyžička vegety, 100 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 100 g ementálu, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžičky maizeny
Pikantná bravčová pečienka - príprava
Mäso vcelku umyjeme, osušíme a na celom povrchu urobíme zárezy asi 7 mm hlboké.
Potom ho celé osolíme a potrieme na povrchu zmesou pripravenou z mletého čierneho korenia, oleja, horčice
a vegety.
Mäso uložíme do pekáča a na povrch uložíme cibuľu pokrájanú na kolieska.
Podlejeme horúcim mäsovým vývarom a pečieme.
Občas mäso prelejeme vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom.
Pred dokončením pečenia mäso posypeme postrúhaným syrom
a zapečieme.
Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Cibuľu z výpeku vyberieme a prilejeme doň trošku vývaru.
V smotane rozšľaháme maizenu a vlejeme do výpeku. Dobre prevaríme a šťavu dochutíme soľou a vegetou.
Mäso pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi
a zeleninovým šalátom.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg chudšieho bravčového mäsa, soľ, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička horčice, 1 lyžička vegety, 100 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 100 g ementálu, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžičky maizeny
Pikantná bravčová pečienka - príprava
Mäso vcelku umyjeme, osušíme a na celom povrchu urobíme zárezy asi 7 mm hlboké.
Potom ho celé osolíme a potrieme na povrchu zmesou pripravenou z mletého čierneho korenia, oleja, horčice
a vegety.
Mäso uložíme do pekáča a na povrch uložíme cibuľu pokrájanú na kolieska.
Podlejeme horúcim mäsovým vývarom a pečieme.
Občas mäso prelejeme vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom.
Pred dokončením pečenia mäso posypeme postrúhaným syrom
a zapečieme.
Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Cibuľu z výpeku vyberieme a prilejeme doň trošku vývaru.
V smotane rozšľaháme maizenu a vlejeme do výpeku. Dobre prevaríme a šťavu dochutíme soľou a vegetou.
Mäso pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi
a zeleninovým šalátom.
Potom ho celé osolíme a potrieme na povrchu zmesou pripravenou z mletého čierneho korenia, oleja, horčice
a vegety.
Mäso uložíme do pekáča a na povrch uložíme cibuľu pokrájanú na kolieska.
Podlejeme horúcim mäsovým vývarom a pečieme.
Občas mäso prelejeme vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom.
Pred dokončením pečenia mäso posypeme postrúhaným syrom
a zapečieme.
Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple.
Cibuľu z výpeku vyberieme a prilejeme doň trošku vývaru.
V smotane rozšľaháme maizenu a vlejeme do výpeku. Dobre prevaríme a šťavu dochutíme soľou a vegetou.
Mäso pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi
a zeleninovým šalátom.