Pikantná bravčová pečienka
1 kg chudšieho bravčového mäsa, soľ, 1 lyžička mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička horčice, 1 lyžička vegety, 100 g cibule, 1/4 l mäsového vývaru, 100 g ementálu, 1 dl kyslej smotany, 2 lyžičky maizeny

Pikantná bravčová pečienka - príprava

    Mäso vcelku umyjeme, osušíme a na celom povrchu urobíme zárezy asi 7 mm hlboké.
    Potom ho celé osolíme a potrieme na povrchu zmesou pripravenou z mletého čierneho korenia, oleja, horčice
    a vegety.
    Mäso uložíme do pekáča a na povrch uložíme cibuľu pokrájanú na kolieska.
    Podlejeme horúcim mäsovým vývarom a pečieme.
    Občas mäso prelejeme vypečenou šťavou a podľa potreby podlievame vývarom.
    Pred dokončením pečenia mäso posypeme postrúhaným syrom
    a zapečieme.
    Mäkké mäso vyberieme a udržiavame v teple.
    Cibuľu z výpeku vyberieme a prilejeme doň trošku vývaru.
    V smotane rozšľaháme maizenu a vlejeme do výpeku. Dobre prevaríme a šťavu dochutíme soľou a vegetou.
    Mäso pokrájame na plátky a podávame so zemiakmi
    a zeleninovým šalátom.
Top