KARAMELOVÝ ZÁKUSOK
Cesto I: 4 bielka, 20 dkg cukru, 25 dkg orechov Cesto II: 4 vajcia, 20 dkg cukru, 20 dkg múky, prášok do pečiva. Plnka: 25 dkg masla, 4 žĺtky, 20 dkg cukru,1 dcl vody.

KARAMELOVÝ ZÁKUSOK - príprava

    4 bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy, hmotu rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili mastným papierom. Na orechové cesto vylejeme druhé piškótové cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry.
    Po upečení cesto vyklopíme a papier stiahneme.
    V suchej rajničke upálime cukor na karamel, podlejeme vodou a necháme roztopiť.
    Dolejeme do množstva 2,5 dcl, rozmiešame s 2 PL maizeny
    a uvaríme kašu, po vychladnutí pridáme postupne k vymiešanému maslu s cukrom.
    Plnku natrieme na upečené cesto a povrch polejeme čokoládovou polevou.
Top