Kapustníky
1/4 kg polohrubej múky, 1/4 kg hladkej múky, 2 ČL kryšt. cukru, 1 ČL soli, 1 dcl oleja, Kvások: 1 kocka droždia cca 4 dkg, 1 ČL kryšt. cukru, 1 dcl vlažnej vody, 4 dcl vlažného mlieka Plnka: 1,5 kg kapusty postrúhať, posypať 2 ČL soli, nechať stáť asi 30 min., po zmäknutí vodu vytlačiť.

Kapustníky - príprava

    Kapustu postrúhať, posypať 2 ČL soli, nechať stáť asi 30 min., po zmäknutí vodu vytlačiť.
    Medzitým na oleji skaramelizovať asi 30 dkg cukru, nepripáliť a postupne vkladať kapustu za stáleho miešania, nakoniec posypať 1 ČL mletého čierneho korenia.
    Nechať vychladnúť.

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme do hrúbky 1/2 cm a rozkrájame
    na štvorce 7 x 7 cm.
    Do každého dáme 1 PL kapusty spojíme a otočíme naopak.
    Dáme na vymastený plech.
    Vrch potrieme masťou a poprepichujeme vidličkou aby vyšiel vzduch.
    Pečieme v horúcej rúre asi 20 minút.

Podobné recepty

Top